Blij

Dit is mijn eerste Blog. Ik vind het nogal spannend. Wie leest dit eigenlijk? Zou het leuk vinden om reactie te krijgen. In dit eerste blog plaats ik een artikeltje uit mijn laatste nieuwsbrief. Ik hoop regelmatig iets te schrijven en nog liever hoop ik dat het regelmatig gelezen wordt.

Ben benieuwd ……..

Ik loop net door 1 van de mooie stadsparken die Enschede telt. De zon schijnt, ik verdien van een welverdiende pauze na een aantal positieve  coachingsgesprekken en als klap op de vuurpijl klinkt er schitterde muziek via de koptelefoon van mijn mp-3 speler. Even lijkt de hele wereld om mij heen verdwenen te zijn en val ik helemaal samen met mijn ‘slenteren’ door het park. ‘Wat is dit heerlijk’, zingen de krioelende beestjes in mijn buik. Jammer genoeg duurt zo’n moment meestal slechts enkele seconden. Als ik me er bewust van wordt, is het weg. Gelukkig is de nasleep ook nog lekker. Ik merk dat ik zo lang heb gewacht op de opgewektheid van de lente. Ik merk hoe snel dit gevoel van blijdschap ook weer vergeten kan worden. En ik merk hoe belangrijk het is met alle huidige berichtgeving in de wereld. Het is een ‘wake up call van de lichtheid der dingen’. En omdat ik meestal in mijn nieuwsbrief geneigd ben iets serieus te schrijven leek het mij nu eens een aantrekkelijk idee om u deelgenoot te maken van deze ervaring. Want eigenlijk zijn dit de momenten waarop er zo’n genieten is van wat er is. Daar kun je vervolgens weer heel serieus over schrijven en die gedachte maakte me direct zwaar, serieus en kritisch.
Dus, beste mensen, eigenlijk is er niets beters en verhevener dan buiten door de zon overgoten te worden, na absentie van deze van vele maanden, in een mooie omgeving met vrolijk makende muziek in mijn oren (voor wat betreft dit laatste kan ik mij voorstellen dat u ook een muziekliefhebber moet zijn, zoals ik). Het spontane idee ontstond om dit stukje te schrijven en nog wat ander ‘nieuws’ aan u mede te delen. Maar, en dat vind ik nog leuker, wil ik graag de muziek waar het om ging met u de delen. Dit kan door op deze link te klikken:

Ik wens u een fijne blije dag!

Erik Schutten http://www.bureaudepoort.nl

Advertenties

3 Reacties op “Blij

 1. Hoi Erik,

  Ja, ik ben via Twitter direct geinteresseerd jouw blog gaan lezen. Een blog is een prachtig fenomeen, voor mij toegankelijker dan nieuwsbrieven. Ik veronderstelde hier ook jouw talent en ja hoor…………..Prachtig die koppeling met beeld en geluid, heel plezierig en blijf me maar verrassen met je blog,

  Hermien

  Like

 2. ha Erik,
  Ik word blij van jouw verhaal en de muziek. Leuk je zo op een virtuele manier te herkennen in wie je werkelijk bent.

  Nanske

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s