Tabouleh (wie eet er mee?)

Ook zo genoten van het lekkere weer, de afgelopen dagen? En er komt vast nog meer aan. Ik word er altijd weer blij van. Het deed mij herinneren aan een heerlijk gerecht waarvan ik het recept ooit kreeg van een Libanese kennis. Voorwaarde om dit te kunnen waarderen is dat je van ‘puur en eerlijk’ houdt. Maar voor de meeste mensen die deze blog lezen zal dit geen probleem zijn, toch?

Het gerecht is Tabouleh. Zeer eenvoudig klaar te maken maar er zit een grote valkuil in. Namelijk dat je te veel granen neemt en te weinig ‘vers spul’. Let op, hier komt het:

Kook 250 gram bulgur of couscous met zout naar eigen smaak. Hak een flink grote bos (blad)peterselie (2 bossen mag ook) zo fijn dat de sappen goed vrijkomen. Snijd daarnaast ook een flinke bos munt in stukken. Hak 4 a 6 tomaten fijn en meng deze met de kruiden en de bulgur of couscous. Voeg een scheut zeer goede olijfolie toe. Maak af met zoveel citroensap als je lekker vindt. Eventueel nog wat peper en klaar is Alie. Aan te bevelen met lekker warm weer en lekkere koude droge witte wijn of muntthee (van verse munt!).

Ter ondersteuning zag ik nog een mooi illustratief muziekfilmpje op youtube. Hilarisch!

Wat kan puur en eerlijk toch lekker zijn! It’s a way of being!

Hartelijke groet,

Erik Schutten

Bureau de Poort

Advertenties

Een Reactie op “Tabouleh (wie eet er mee?)

  1. Wie dit leest? Nou, ik bijvoorbeeld. Gewoon doorgaan, prima.

    groet,
    hans

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s