Verrassende blootleggende ontmoeting

Gisterochtend had ik lekker hard gelopen en me daarna gedoucht. Ik stap uit de badcel naar de kamer waar mijn kleren liggen. Ik moet hierbij door mijn kantoor (ik werk als coach vanuit mijn kantoor, thuis). Naakt loop ik mijn kantoor in en ik zie tegelijkertijd een voor mij onbekende jongeheer (ik zal me maar even in die terminologie uitdrukken) in een pak (met das) door de poort richting de deur van mijn kantoor lopen (deze deur bestaat grotendeels uit doorzichtig glas). We kijken elkaar aan, ik schrik en weet mij even geen raad. Een beetje schaamte ook. Had ik een afspraak? Ik ken deze man helemaal niet? Komt iemand kennismaken voor een oriënterend gesprek voor een coachingstraject bij mij? Alles gaat er door mij heen. Nu ben ik gewend als coach dat mensen zich soms bloot geven, maar andersom (én letterlijk nota bene) voelde dat toch even heel ongemakkelijk. Ik bescherm een deel van mijn lichaam met mijn handen en ik kijk hem verrast, onhandig en een beetje beschaamd aan. “ik kom even wat brengen”, zegt hij (“gelukkig”, denk ik, ik heb geen afspraak over het hoofd gezien). Ik gebaar hem om even naar de voordeur te lopen (mijn vrouw is er ook). Dat doet hij en ik kleed me snel aan en loop naar de kamer.

Wat volgt is een vrolijke kennismaking. Er was direct een geweldige humor en lol. Dit hadden we beiden (buiten de sportkleedkamers om) nog nooit eerder meegemaakt. We moesten er vreselijk om lachen. En meteen was er energie in de ontmoeting. Hoe anders zou het zijn geweest als (hij of) ik me was blijven schamen, als ik er van alles in mijn hoofd van gemaakt zou hebben, het ongemak of de schrik was blijven hangen? Voor mij was dit een heel letterlijke ervaring dat ik, door mezelf bloot te geven (ongewild en onbedoeld weliswaar), dit tot een direct en ongecompliceerd contact leidt. Eigenlijk realiseer ik me ook dat het heel prettig en open voelt in het contact met anderen als er niets te verbergen is. Konden we dat maar meer in de dagelijkse interactie (wel met kleren aan hoor). Er is spontaan leven, lol, energie. En, in dit geval constateerden we beiden dat we er allebei een mooi verhaal aan over houden, gegrepen uit het leven.

Advertenties

Een Reactie op “Verrassende blootleggende ontmoeting

  1. Nou Erik dan ga ik ook eens onverwacht langskomen! Nee zonder gekheid, het is voor mij een voorbeeld van wat spontaniteit kan doen. Dat je niet alles onder controle hoeft te hebben en perfect hoeft te doen. Heerlijk toch?!

    lieve groet van Arianne

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s