Waarde-gedreven keuzes in werk

Ik maak een boeiende tijd door in mijn werk. Als gevolg van het gratis ontwikkeladvies voor 45-plus komen er veel mensen bij mij met de vraag wat ze nog graag zouden willen in deze leeftijdsfase van hun werk tot hun pensioen. Rode draad in de trajecten is dat het minder gaat om het in kaart brengen van sterktes en zwaktes maar eigenlijk meer om een verschuiving in de persoonlijke waarden. In veel gesprekken heb ik het met de deelnemers over de plek die ambitie en ontwikkeling innemen, de waarden waarop je de keuzes in je werk baseert en dat wat je nog motiveert om met voldoende energie aan de slag te kunnen blijven gaan. Het is ook mooi om te zien dat het in deze fase van de loopbaan een gesprek is over wat je graag wilt doorgeven in plaats van ‘wat wil ik bereiken’. Ook krijgt het werk dat je doet een andere plek in je leven. Zo is het voor sommigen indringend dat de kinderen het huis uitgaan, of dat er iemand in je omgeving meer hulp van je vraagt. Zelf word je ook ouder en dit heeft consequenties voor je energie-niveau  en de manier waarop je in ‘de wedstrijd’ zit. Allemaal veranderingen waar ik zelf, persoonlijk ook door mijn leeftijd (56), zelf mee te maken heb gehad. Het professionele en persoonlijke komt weer mooi samen.

Ik heb een paar quotes van een aantal mensen die een dergelijk traject hebben doorlopen uitgekozen om te delen. 

  • Na dit traject merk ik dat ik weer meer energie heb gekregen door het veranderen van de huidige werksituatie en de mogelijkheid die er is om toch meer invloed te kunnen uitoefenen dan ik aanvankelijk dacht.
  • ‘Willen = kunnen’ zei men vroeger. Voor mij geldt dat kunnen niet direct willen betekent. Wil ik nog wel directeur worden?
  • Willen heeft te maken met waarden: Welke waarden zijn voor mij van belang? Wat wil ik terug zien in mijn werk en wat geeft me voldoening?
  • Door mijn herwaardering heb ik weer meer plezier in mijn werk;
  • Het traject heeft me weer wakker gemaakt en vormde net dat zetje in de goede richting om weer zelf ‘aan de bal’ te komen;
  • Ik moet me zelf niet steeds dwingen nog meer carrièrestappen te maken, veranderen om het moeten veranderen. Het ligt meer voor de hand om te denken: wat wil ik nog, met de oogst van wat ik heb bereikt en waar ik nu sta?
  • Ik ben weer anders gaan kijken tegen interne verandermogelijkheden en ga me tegelijkertijd verder oriënteren op mogelijkheden buiten mijn huidige werk. 

Word je nu voor jezelf ook nieuwsgierig naar zo’n (gratis) traject, klik dan op de onderstaande link voor verdere informatie. Dit geldt ook voor ZZP-ers.

https://www.bureaudepoort.nl/ontwikkeladvies-45/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s